Institutul de Cercetari pentru Masini Electrice   Romana  |  English  
   
  Home
  Despre noi
  Produse
    Bobina de inductie
    Echipament de aprindere
    Generatoare sincrone
cu magneti permanenti
    Magnetou
    Motoare cu magneti
permanenti
    Motor frana
    Motor ascensor
    Motor vibrator
  Certificari si Recunoasteri
  Cercetare
    INVENT
    CEEX
    PNCDI-2
    RAPORT DE AUTOEVALUARE conform HG 551/2007
    SIMPOZIOANE ICPE-ME
  Contact

ICPE-ME S.A.
Bd.Tudor Vladimirescu 45, S-5
050881, Bucuresti, ROMANIA
Tel: 004(021)4100704
Fax: 004(021)4106684
E-Mail: icpemesa@yahoo.com

 

Despre noi

Institutul de Cercetari pentru Masini Electrice Institutul de Cercetari pentru Masini Electrice (ICPE-ME) este o societate comerciala pe actiuni cu capital exclusiv privat; este o institutie relativ noua, cu caracter inovativ. ICPE-ME a fost infiintat in 1992 in scopul de a adapta ramura cercetarii stiintifice in domeniu la cerintele actuale ale economiei de piata din Romania. Oricum, ICPE-ME are o lunga traditie tehnica, el avind la baza fosta sectie de masini electrice a Institutului de Cercetari pentru Electrotehnica (ICPE), care a fost infiintat in anul 1950 si restructurat in 1992 in mai multe institute.

Scopul principal al ICPE-ME este de a furniza rezultate de cercetare stiintifica si consultanta tehnica fabricantilor de masini electrice si echipamente continind masini electrice din Romania. Multe din masinile electrice care se fabrica in prezent in Romania au la baza proiecte dezvoltate anterior in ICPE-ME. Institutul este de asemenea implicat in fabricatia, in regim de productie proprie, a unor echipamente electrice cerute de industria de gaz si petrol din Romania, ca de exemplu echipamnete de aprindere, de monitorizare si reglare, motoare vibratoare, motoare in constructie antiexploziva pentru industria chimica, generatoare sincrone cu magneti permanenti pentru conversia energiei eoliene, etc.

Cercetarile de interes general dezvoltate de ICPE-ME sunt finantate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii in cadrul Planului National de C&D pe baza de contracte. Alte cercetari sau fabricatia de echipamente electrice speciale sunt realizate prin contractare directa cu fabricanti sau utilizatori de masini electrice si echipamente conexe.

Cele mai importante domenii de cercetare sunt: masini electrice de putere mica si medie, transformatoare speciale, echipamente electrice pentru industria gazului si petrolului, sisteme de actionare cu turatie variabila, proiectare de masini electrice cu ajutorul calculatorului, materiale pentru masini electrice, incercari ale masinilor electrice. Cercetari curente de larg interes includ domeniul echipamentelor electrice pentru vehicule, conversia energiei eoliene, motoare cu eficienta energetica ridicata, controlul zgomotului, masini electrice neconventiuonale.

Institutul are in prezent aproximativ 40 salariati din care 15 cercetatori stiintifici, tehnicieni si muncitori specialisti de inalta calificare. Cercetatorii din ICPE-ME detin in prezent peste 50 de brevete nationale de inventie si au publicat sau comunicat in ultimii 5 ani peste 50 de lucrari stiintifice in reviste sau la conferinte de specialitate. ICPE-ME dispune de unul dintre cele mai bune laboratoare de incercari de masini electrice si actionari din Romania si de asemenea de o capacitate de microproductie adaptata la necesitatile proprii. Se pot incerca experimantal masini electrice de joasa tensiune de pina la 100 kW din punct de vedere electric, mecanic, termic, al zgomotului si vibratiilor produse; unele testari din punct de vedere al comportarii climatice sau a compatibilitatii electomagnetice se pot efectua prin cooperare.

ICPE-ME are legaturi excelente cu cei mai multi dintre fabricantii de masini electrice din Romania, cu catedrele de specialitate din Universitati si are dorinta de a dezvolta cercetari in colaborare cu parteneri din productie, cercetare sau invatamint de oriunde din lume in domeniul specific al masinilor si actionarilor electrice (motoare, generatoare de uz general sau specializate, cu magneti permanenti, surse de alimentare specializate, etc).


Pagini Web By DNL